Home de Paste Retete de Paste Pasca Reteta de Pasca cu smantana de Paste
Banner

Reteta de Pasca cu smantana de Paste

Reteta de pasca cu smantana de Paste

Pentru masa de paste, pasca cu smantana este printre cele mai apreciate, alaturi de miel si oua rosii. Va prezentam in imagini o reteta de pasca relativ usor de realizat, insa trebuie inceputa pregatirea pentru pasca cu o zi inainte.

Atentie! Cu o zi inainte – de preferat in seara dinainte de a prepara pasca, se lasa smantana la scurs: se pune 1 kg de malai intr-un vas adanc, deasupra se pune un tifon care sa cuprinda intreaga suprafata a vasului si sa ramana si pe margine. In acest tifon se rastoarna smantana. Se lasa pana a doua zi, malaiul va absorbi

excesul de zer din smantana, ea devenind cremoasa!

Ingrediente aluat:

- 1kg faina alba

- 4 oua

- 500 ml lapte

- arome

- o lingurita cu sare

- 2 pliculete cu drojdie uscata

- 4 – 5 linguri zahar pudra

- ulei

Ouale se bat bine apoi se adauga laptele, zaharul, sarea si aromele. Se amesteca in aceasta compozitie pana cand se incorporeaza zaharul. Se da la foc mic pentru a se incalzi putin, nu se infierbanta!

Peste faina se pune drojdia, se amesteca iar apoi se adauga compozitia de mai sus. Se framanta bine, pana se obtine un aluat potrivit de tare. Daca mai trebuie inmuiat se mai adauga lapte incalzit! Se lasa sa creasca , se framanta din nou, adaugand ulei pentru a nu se lipi si se lasa iar la crescut.

Ingrediente umplutura:

- 1 kg smantana grasa

- 5 oua mari sau 6 oua mici – se folosesc doar galbenusurile

- 5 – 6 linguri cu varf cu zahar pudra

- 100 g stafide aurii

- esenta vanilie

- un praf de sare

- 1 ou, pentru dat pe deasupra inainte de a pune pasca la copt

Galbenusurile se bat cu zaharul, se adauga esentele si praful de sare. Se amesteca smantana scursa si la final se pun stafidele. Se imparte aluatul in doua, se ia o jumatate si se face o foaie care se pune intr-o tava ce a fost tapetata cu faina in prealbil. Se intinde bine. Din restul aluatului se impleteste un “snur” care se pune pe marginea aluatului din tava. In mijloc se pune compozitia din smantana.

Se lasa la crescut 10-15 minute. Se bate bine oul, dupa care se intinde peste pasca, folosind o pensula. Se da la cuptor, la foc portivit. Timp de 20 de minute nu se deschide usa cuptorului. In total, pasca trebuie sa stea la cuptor 1 ora, la foc potrivit!

Va dorim pofta buna la aceasta minunatie de pasca cu smantana, de Sfintele Sarbatori de Pasti, si ... Hristos a Inviat!

Pasca cu smantana - imagini preparare si ingrediente

Malai intr-un vas adanc Malai si deasupra un tifon

Vas adanc cu smantana Ingrediente aluat pentru pasca

Aluat pentru pasca cu smantana de Paste Pasca cu smantana de Paste

 

Comentarii  

 
0 #1 Crasmaru 02-05-2011 13:10
este o pasca de o finete extraordinara.eu de fiecare data la sf sarbatori de paste fac asemenea delicatesa.
Citat
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

World's Top Web Hosting providers awarded and reviewed. Find a reliable green hosting service, read greengeeks review

Articole asemanatoare: